

2025 UEC BMX European Championships & Challenge VALMIERA (LAT) | 9 – 13 July





2025 UEC BMX RACING EUROPEAN CHAMPIONSHIPS

## 2025 UEC BMX EUROPEAN CHAMPIONSHIPS Provisional programme VALMIERA (LAT)







## **Provisional Timing schedule\***

based upon 1225 entries

\* Subject to change - version 2. 10-7-2025

THURSDAY	afternoon	<b>Training - Championships categories &amp; Boys / Girls 15-16 years</b> By category with gates
14.00 - 14.50	50 min	Boys 15/16
14.55 - 15.25	25 min	Girls 15/16
15.30 - 16.25	55 min	Men Junior
16.30 - 17.25	55 min	Men Under 23
17.30 - 18.25	55 min	Men Elite
18.30 - 19.25	55 min	Women Junior, Women under 23, Women Elite
FRIDAY	morning	<b>Training - Championships categories &amp; Boys / Girls 15-16 years</b> By category with gates
09.30 - 10.20	50 min	Training Boys 15, Boys 16
10.25 - 10.50	25 min	Training Girls 15, Girls 16
10.55 - 11.45	55 min	Training Men Junior
11.50 - 12.45	55 min	Training Men Under 23
12.50 - 13.45	55 min	Training Men Elite
13.50 - 14.45	55 min	Training Women Junior, Women under 23, Women Elite
FRIDAY	afternoon	European Challenge - Cruisers categories
15.00 - 15.10	10 min	Warm-up with gates Challenge Cruiser Men 17-29 years
15.15 - 15.25	10 min	Warm-up with gates Challenge Cruiser Women 17+ years
15.30 - 15.40	10 min	Warm-up with gates Challenge Cruiser Men 30+ years
15.45 - 16.00	15 min	Warm-up with gates Challenge Cruiser Boys/Girls 8-16 years
16.05		European Challenge - Cruiser categories
		1/4, 1/2 Finals
± 17.50		Finals
		Podium Ceremony Cruiser categories
20.00		2025 UEC Convention



UEC Official Suppliers



SATURDAY		European Championships
09.15 - 09.40	25 min	Warm-up with gates Boys 15, Boys 16
09.45 - 10.00	15 min	Warm-up with gates Girls 15, Girls 16
10.05 - 10.30	25 min	Warm-up with gates Men Junior
10.35 - 11.00	25 min	Warm-up with gates Men U23
11.05 - 11.30	25 min	Warm-up with gates Men Elite
11.35 - 12.00	25 min	Warm-up with gates Women Junior & Women U23 & Women Elite
12.05		Round 1 – 15/16
± 12.25		Round 1 – Championship categories
± 12:57		LCQ – 15/16
± 13.10		LCQ – Championship categories
± 13.45		1/8 Finals - 15/16
± 13.58		1/8 Finals – Championship categories
± 14.35		1/4 Finals
± 15.20		1/2 Finals
± 15.50		Finals
± 16.45		Podium Ceremony ME, WE, MU23, WU23, MJ, WJ, B16, G16, B15, G15
SUNDAY		European Challenge – all 20" Challenge categories
08.30 - 09.15	45 min	Warm-up with gates Boys 8-12
09.20 - 09.45	25 min	Warm-up with gates Boys 13-14
09.50 - 10.05	15 min	Warm-up with gates Men 17+
10.10 - 10.35	25 min	Warm-up with gates Girls 8-14+ & Women 17+
10.40		Moto's European Challenge 20" categories
		1/8, 1/4, 1/2 Finals
± 15.30		Finals Challenge categories
		Podium Ceremony Challenge 20" categories

\*Subject to change LAUSANNE (SUI), 2-7-2025



UEC Official Suppliers