

2017 UEC BMX EUROPEAN CUP Rounds 1 & 2 – Zolder (Belgium)

Timing schedule based on number of entries

Provisional timing schedule V2_23.03.2017

Friday

Timing	Duration	Activity
11:00 - 14:00		Rider registration for Chef d'Equipe at Welcome center
11:00 - 14:00		Rider registration for UEC team managers at Welcome Center
16:00 - 16:30		Chef d'Equipe meeting at press room (behind 5 meter start hill)
13:00 - 15:00	120 min	Training block 2 (Challenge riders 13-30+)
15:05 - 16:50	105 min	Training block 1 (Challenge riders 7-12)
16:55 - 17:25	30 min	Training Cruisers (Challenge 24")
17:30 - 18:15	45 min	Training Women Junior & Elite
18:20 - 19:05	45 min	Training Men Junior
19:05 - 19:55	45 min	Training Men Elite

Saturday & Sunday

Due to the high number of entries UEC decided to race 2 moto's for the challenge categories. The Championships categories will race 3 moto's.*

Block 1: Challenge riders 7-12 & all Cruisers categories

Block 2: Challenge riders 13+ Block 3: Championships classes

Timing	Duration	Activity
8:00 - 8:25	25 min	Warm-up Challenge riders block 1
8:30 - 10:25		2 Moto's Block 1
10:30 - 10:55	25 min	Warm-up Challenge riders block 2
11:00 - 11:10	10 min	Warm-up Women Junior & Elite
11:15 - 11:25	10 min	Warm-up Men Junior
11:30 - 11:40	10 min	Warm-up Men Elite
11:45 - 14:45		2 Moto's Block 2 and Block 3
14:55 - 15:15		1/16 finals
15:15 - 15:50		3 rd moto Block 3
16:00 - 16:30		1/8 finals
16:40 - 17:20		1/4 finals
17:30 - 18:00		1/2 finals
18:15 - 19:15		Finals
19:30		Award ceremony Championship categories
		Award ceremony Challenge categories

^{*&}quot;Number of moto's: in case of special conditions (weather, wind or else) or a high number of participants, the UEC BMX Commission allows the PCP in agreement with the UEC Technical delegate to reduce the number of moto's. This can only apply for challenge classes and never for championship classes."

Source: 2017 Competition Guide UEC BMX European Cup 18.02.2017

